ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ-ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των ΣΕΠΕ: Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπ/κοί της Θεατρικής Αγωγής με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ).

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του υπ. Παιδείας (κ. Μουντζούρογλου, κ. Τσαφταρίδη και κ. Κωνσταντάτο) παραβρέθηκαν επίσης καθηγητές από τα πανεπιστημιακά τμήματα Αθήνας και Θεσ/νίκης, εκπρόσωπος των φοιτητών και εκπρόσωπος των σωματείων μας, τα οποία στήριξαν την κινητοποίηση με στάσεις εργασίας για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών της Θεατρικής Αγωγής στην κινητοποίηση.

Οι συνάδελφοι της Θ.Α. έθεσαν τα αιτήματά τους τα οποία αφορούν: τη μη ενοποίηση των κλάδων, τη σύσταση οργανικών θέσεων, την επαναφορά της διδασκαλίας της Θεατρικής Αγωγής στις Ε΄και ΣΤ΄τάξεις, την ένταξη της παιδαγωγικής επάρκειας στις παν/κές σπουδές….

Οι απαντήσεις των εκπροσώπων του Υπουργείου ήταν ασαφείς και το μόνο που υποσχέθηκαν ήταν η μη ενοποίηση των κλάδων Θεατρολογίας και Δραματικής Τέχνης. Για τα υπόλοιπα αιτήματα δήλωσαν αναρμόδιοι και ότι η οικονομική πολιτική δεν επιτρέπει τη δέσμευσή τους για οποιαδήποτε λύση .

Η παρέμβαση από την πλευρά των σωματείων αφορούσε την εικόνα που επικρατεί ήδη στα σχολεία μας καταγγέλοντας το ότι «ο καθένας μπορεί να διδάξει ο,τιδήποτε» σύμφωνα με την «ορθολογιστική» διαχείριση του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού στην εκπαίδευση και του «εξορθολογισμού» του κόστους της.

Πάγια θέση μας είναι η υπεράσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων. Η αδιοριστία, η μείωση των ωρών διδασκαλίας μαθημάτων, η μείωση των προσλήψεων, η επαγγελματική ανασφάλεια και η συνεχής περιπλάνηση ταλανίζουν όλους τους αδιόριστους εκπ/κούς μαζί και τους συναδέλφους της Θεατρικής Αγωγής (με όποια ειδικότητα την υπηρετούν), καταπατούν τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα όλων μας και τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι δεν εφησυχάζουμε. Διεκδικούμε το δικαίωμα κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με μαζική συμμετοχή στην Απεργιακή Κινητοποίηση και το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο αύριο Παρασκευή 30 Μαρτίου, στα Προπύλαια και στην πορεία στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΣΥΜΑΣΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ.

29/3/2018

Αφήστε μια απάντηση