ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Δ.Σ. σου εύχεται και φέτος υγεία και αντοχή στο δύσκολο παιδαγωγικό σου έργο!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, μετά τις μεγάλες καταστροφικές καλοκαιρινές πυρκαγιές,που στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 100 συνανθρώπους μας και ενώ ολόκληρες περιοχές βρίσκονται χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, προσπαθεί να μας πείσει για το «τέλος των Μνημονίων» και την «επιστροφή στην κανονικότητα. Ταυτόχρονα:

Κρατά 25.000 συναδέλφους αναπληρωτές σε εργασιακή ομηρία ως ελαστικά απασχολούμενους.

Προωθεί ένα «Νέο Λύκειο»-εξεταστικό κέντρο υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων.

Θέτει σε εφαρμογή την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση του σχολείου, αυτό που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν, κάτω από την δική μας αγωνιστική πίεση, να περάσουν!

Έκλεισε δομές, όπως τα ΚΕΔΔΥ, κρίσιμες για τη διάγνωση και την εκπαιδευτική πορεία χιλιάδων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες!

Την ίδια ώρα κλείνει τη συμφωνία με τα Σκόπια για να ενισχύσει τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ. Υλοποιεί καθημερινά τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, που γεννούν πολέμους και προσφυγιά πληρώνοντας 4δις για νατοϊκούς εξοπλισμούς .

Παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας, ενώ υπάρχουν χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς που και φέτος θα καλυφτούν(;) από προσλήψεις αναπληρωτών και όχι από μόνιμους διορισμούς, για να παρουσιάσει ότι η «κανονικότητα» λειτουργεί και στο χώρο του Δημόσιου Σχολείου, ζητά από τους Δ/ντές τη Δευτέρα στις 3 – 9 – 2018 στις 09:30 να έχουν ενημερώσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα του mySchool για μια σειρά θέματα που απαιτούν την παρουσία όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού που χρειάζεται η κάθε σχολική μονάδα και καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων, μέσω των Δ/νσεων, να προχωρήσουν σε συνεδρίαση για ανάθεση τάξεων, μαθημάτων και αρμοδιοτήτων στους υπάρχοντες εκπ/κούς των σχολείων… όταν δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές (τοποθετήσεις αποσπασθέντων εκπαιδευτικών, λειτουργικές υπεραριθμίες, αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ, προσλήψεις και τοποθετήσεις αναπληρωτών).

 

Το Δ. Σ. καταγγέλει το ΥΠΠΕΘ για τις παραπάνω ενέργειες και καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε καμία παράτυπη ενέργεια, με βάση τις οδηγίες του ΥΠΠΕΘ, σχετικά με την κατανομή τάξεων,αρμοδιοτήτων και αναθέσεις μαθημάτων στους συναδέλφους, εφόσον δεν έχουν καλυφθεί όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων σε καθε σχολική μονάδα, παρέχοντας πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη και καλεί το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει θέση άμεσα.

Αυτά λοιπόν εννοούν όσοι μιλούν για “κανονικότητα”! Γι’ αυτό, παρά τις κοκορομαχίες, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν και ψηφίζουν ΜΑΖΙ τα αντιλαϊκά μέτρα. ΜΑΖΙ προσπαθούν να στήσουν νέες παγίδες εγκλωβισμού του λαού, με δήθεν «δεξιά και αντιδεξιά μέτωπα».

Η ανάπτυξη για την οποία μιλούν κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και όσα κόμματα στηρίζουν αυτό το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης, προϋποθέτει μια ζωή εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους, με μόνο σκοπό την αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Σημαίνει ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060 και την εφαρμογή πάνω από 700 μνημονιακών νόμων, χωρίς καμιά πρόθεση κατάργησής τους ούτε από την κυβέρνηση ούτε με από τα κόμματα που ψήφισαν και τα τρία μνημόνια..

Σημαίνει συνεχείς απώλειες σε μισθούς και συντάξεις. (Η εφαρμογή του «νόμου Κατρούγκαλου» έφερε δραματικές μειώσεις στις αποδοχές χιλιάδων συναδέλφων που συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία χρόνια).

Οι ανάγκες ΣΟΥ όμως βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση από τα μέτρα τους. Μη συμβιβάζεσαι με τη μιζέρια που σε καταδικάζουν. Μην κατεβάζεις τον πήχη των απαιτήσεων σου. ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ:

Σύγχρονες υποδομές σε όλα τα σχολεία! Άμεσα μέτρα αντιπυρικής – αντιπλημμυρικής – αντισεισμικής θωράκισης!

Γενναία χρηματοδότηση όλων των σχολικών επιτροπών!

Τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών! 25 χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων! Αυξήσεις στους μισθούς! Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού!

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων!

Ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!

Μην πιστεύεις τα παραμύθια της κυβέρνησης, όταν σου υπόσχεται ότι “παλεύει” σιγά-σιγά να επαναφέρει τα δικαιώματα που σου έκλεψαν η ίδια και οι προηγούμενες! Θέλει να κερδίσει χρόνο, να πάψεις να διεκδικείς, να συμβιβαστείς με τα ψίχουλα!

Καλύτερες μέρες θα έρθουν μόνο μέσα από τη δική σου συμμετοχή στους αγώνες, σε κοινή δράση και συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα.

Με ένα κίνημα μαζικό, διεκδικητικό, που δε θα ανοίγει τον δρόμο σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Δε θα συμβιβάζεται με τις αιτίες που γεννούν την αντιλαϊκή πολιτική. Θα παλεύει για την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση