Οι αγώνες μας δεν μπαίνουν στον «γύψο»

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά τη νέα επίθεση, που είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στο δικαίωμα της απεργίας και την παρέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες και τις καταστατικές λειτουργίες των συνδικάτων, τώρα βάζει στο στόχαστρο και τις διαδηλώσεις, επιχειρώντας να θέσει σε κίνηση τους μηχανισμούς του « κοινωνικού αυτοματισμού » με το πρόσχημα ότι η μειοψηφία δεν μπορεί να ταλαιπωρεί την πλειοψηφία.

Αποδεικνύεται άλλη μία φορά ότι ο περιορισμός των διαδηλώσεων αποτελεί και διαχρονικό στόχο κυβερνήσεων, επιχειρηματικών ομίλων, εργοδοτικών ενώσεων, αλλά έρχεται και ως αρωγός στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και της επίθεσης σε όσα εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει, συμπληρώνοντας το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τους εργαζόμενους στο περιθώριο και τους αγώνες τους στον “γύψο”.

Όσα κάλπικα επιχειρήματα κι αν επικαλείται η κυβέρνηση ώστε να ντύσει με επίφαση δημοκρατίας τη νέα προσπάθεια καταστολής, οι αιτίες που βγάζουν τους εργαζόμενους στους δρόμους είναι οι ίδιες που βάζουν λουκέτα στα μαγαζιά σε κάθε μεγάλο ή μικρό εμπορικό δρόμο, σε κάθε συνοικία της Αθήνας ή των άλλων πόλεων, εκεί που δεν γίνονται συγκεντρώσεις και πορείες οι οποίες τάχα χτυπούν την αγορά.

Η ταλαιπωρία στους δρόμους, οι καθυστερήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η χαμηλή εμπορική κίνηση στα μικρομεσαία εμπορικά καταστήματα, δεν οφείλονται στις πορείες, αλλά στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων όλων των τελευταίων χρόνων, στις παροχές και τις φοροελαφρύνσεις προς τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, στα μνημόνια και τη δημοσιονομική «κανονικότητα».

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι έτσι θα σταματήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στα σωματεία μας δεν πρόκειται να ζητούμε άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους, απ΄ αυτούς που είναι οι πραγματικές μειοψηφίες, για να διαδηλώνουμε απέναντί τους. Θα ματαιώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να επιβάλει στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία σιγή νεκροταφείου.

Αφήστε μια απάντηση