ΟΧΙ στην απαράδεκτη (ν)τροπολογία για την on-line παρακολούθηση του μαθήματος! Να αποσυρθεί τώρα!

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, κυριολεκτικά σαν τους κλέφτες στο σκοτάδι , έφεραν στις 8 Μαΐου το απόγευμα με fast truck διαδικασίες, μέσα σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου!! για ψήφιση τροπολογία που προβλέπει την ταυτόχρονη δια ζώσης διδασκαλία και τη ζωντανή αναμετάδοσή της από την τάξη, με την τοποθέτηση κάμερας στην σχολική αίθουσα.

Αυτή η απαράδεχτη αντιπαιδαγωγική ρύθμιση δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη ή σύγχρονη) και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία, παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο Παιδείας μετατρέπει τα σχολικά μαθήματα σε τηλεοπτικό show τύπου «big brother».

Η παιδαγωγική πράξη, η επικοινωνία και η σχέση εμπιστοσύνης που με τόσο κόπο χτίζουμε καθημερινά οι εκπαιδευτικοί μέσα στις σχολικές αίθουσες με τους μαθητές μας, αλλά και οι σχέσεις των μαθητών μεταξύ τους δεν είναι για θέαμα από την οθόνη του υπολογιστή.

Κανείς δεν εγγυάται την προστασία από την καταγραφή και τη δημοσιοποίση λόγων και των πράξεων ανήλικων παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών, από τον οποιοδήποτε «καλοθελητή» που έχει πρόσβαση κάτι που μπορεί να τους στιγματίσει για όλη τους τη ζωή.

Οι εκπαιδευτικοί δεν εκθέτουμε ούτε τους μαθητές μας, ούτε εμάς τους ίδιους σε αυτόν τον κίνδυνο. Θα προστατεύσουμε τη διαδικασία της διδασκαλίας και δε θα την αφήσουμε να γίνει τηλεοπτικό show.

Η στάση του Υπουργείου Παιδείας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη!

Η τροπολογία που ψηφίζεται υπερβαίνει κάθε όριο αφού αφήνει και το περιθώριο η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία να μην είναι υποχρεωτική για όλους!

Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία!

Ακόμα και αν ψηφιστεί, με συλλογικές αποφάσεις των σωματείων μας και των Ομοσπονδιών, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην εφαρμοστεί!

Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13 Μαΐου ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Αφήστε μια απάντηση