ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Με τη συμμετοχή του Συλλόγου μας, δεκάδων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής, συνδικαλιστικών οργανώσεων του γονεϊκού κινήματος, σωματείων εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα, εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές, μαθητές, σχολικές καθαρίστριες πραγματοποίησαν χτες μαζικό, αγωνιστικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και μαχητική πορεία στη Βουλή.

Με συνθήματα: «Τέρμα πια στην κοροϊδία, υγιεινή και ασφάλεια σε όλα τα σχολεία», «αίθουσες, προσλήψεις, δωρεάν παιδεία, πάρτε μέτρα για την πανδημία», «μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών», «δάσκαλοι γονείς τώρα συμμαχία, υγιεινή και ασφάλεια σε όλα τα σχολεία», δώσαμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας: Να πάρουν τώρα μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία, με δημιουργία νέων αιθουσών, με σπάσιμο τμημάτων, με 15 μαθητές το ανώτερο σε κάθε τάξη ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, με προσλήψεις περισσότερων και μόνιμων εκπαιδευτικών, με μέτρα για την καθαριότητα, με μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η μαζική μας κινητοποίηση έδωσε επίσης ξεκάθαρη απάντηση ότι η αγωνία, η ανασφάλεια και το άγχος που βιώνουμε καθημερινά μέσα στα σχολεία μας, η οργή και η αγανάκτηση απέναντι στην κυβερνητική αναλγησία, χρειάζεται ΤΩΡΑ να γίνουν δύναμη αγώνα, διεκδίκησης και σύγκρουσης με αυτή την πολιτική με συνέχιση του κοινού αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών. Τώρα είναι η ώρα ο κλάδος συσπειρωμένος και σε συμμαχία με τους γονείς να κλιμακώσει τον αγώνα με 24ωρη απεργία.

Καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο της Κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας να εφαρμόσουν τον χουντικής έμπνευσης νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων εις βάρος του εκπαιδευτικού κινήματος. Με συνεχείς οχλήσεις στα τηλέφωνα συνδικαλιστών, με την απαίτηση να οριστεί υπεύθυνος συγκέντρωσης, με την προκλητική αστυνομοκρατία καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης της πορείας, προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν.

Η αποφασιστικότητα, η μαχητικότητα και η συγκροτημένη παρουσία των σωματείων «τσαλάκωσε» τα σχέδια της κυβέρνησης και απέδειξε ακόμη μια φορά πως το οργανωμένο κίνημα δε φιμώνεται, δεν εκφοβίζεται, δεν αναστέλλει τον αγώνα, δεν τρομοκρατείται. Και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή, μόρφωση, υγεία για κάθε μαθητή!

ΤΟ ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση