ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΟΥΤΕ…… ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η πιο ευαίσθητη δομή της εκπαίδευσης, με παιδιά που χρήζουν πολλαπλής φροντίδας, παραμένουν ανοιχτά και στις «κόκκινες» περιοχές.

Παρά τις αντιξοότητες, χωρίς καμία απολύτως στήριξη από την κυβέρνηση, το παιδαγωγικό έργο εκπαιδευτικών και ειδικού προσωπικού συνεχίζεται, μαζί με την ανησυχία για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και τη δική τους .

Η εξοργιστική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας όμως έχει αφήσει, παιδιά και εκπαιδευτικούς ανοχύρωτους, χωρίς προστασία, στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, που οι εκπαιδευτικοί διεκδικούμε να μείνουν ανοιχτά αλλά και ασφαλή για όλους.

Στην περιοχή μας, στο Ειδικό Σχολείο Μεταμόρφωσης, δε φτάνει που δεν αραίωσαν τα τμήματα των μαθητών, δεν φτάνει που δεν επαρκεί το εκπαιδευτικό προσωπικό (εξαιτίας των αδειών που έχουν πάρει οι συνάδελφοι και δεν έχουν αντικατασταθεί), δε φτάνει που ως τώρα το διδακτικό προσωπικό δεν έχει προταχθεί για εμβολιασμό, από τον Νοέμβριο μήνα το σχολείο λειτουργεί χωρίς κεντρική θέρμανση.

Το αποτέλεσμα είναι μαθητές με κινητικές δυσκολίες, εκπαιδευτικοί και ειδικό βοηθητικό προσωπικό να είναι έρμαια μιας βλάβης που δεν επιδιορθώνεται, γιατί δεν είναι στη βούληση του ΓΣ και του ΔΣ του Χατζηπατέρειου ιδρύματος (Ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης αναπήρων) , στο κτήριο του οποίου στεγάζεται το Ειδικό σχολείο ούτε και στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

Οι υπεύθυνοι κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλο. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

Καλούμε τη Διεύθυνση Β΄Αθήνας να προσλάβει επιπλέον ειδικό διδακτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό και να σταματήσει να μετακινεί συναδέλφους από τα τμήματα ένταξης των Γενικών Σχολείων στα Ειδικά για να καλύψουν τις άδειες ειδικού σκοπού ή τις ασθένειες .

Οι ευθύνες αφορούν τη δημοτική αρχή (Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο Παιδείας, σχολική επιτροπή) που δεν έχει βρει λύση μέχρι τώρα, είτε να πιέσει για την επισκευή της βλάβης, είτε του ηλεκτρολογικού πίνακα, που δε «σηκώνει» περισσότερα από 4 θερμαντικά σώματα.

Οι ευθύνες βαραίνουν διαχρονικά τις εκάστοτε δημοτικές αρχές της Μεταμόρφωσης, την κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και την ΚΤΥΠ που δεν προνόησαν όλα αυτά τα χρόνια να στεγαστεί το Ειδικό Σχολείο Μεταμόρφωσης σε δικό του κτήριο.

Ο Σύλλογος μας «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» από το 2013 διεκδικεί από τον δήμο Μεταμόρφωσης να στεγαστεί η συγκεκριμένη σχολική μονάδα σε ιδιόκτητο κτήριο ή να μεταφερθεί σε άλλο χώρο.

Το 2021 είναι απαράδεκτο μαθητές, και μάλιστα των Ειδικών Σχολείων, να μην μπορούν να κάνουν μάθημα ……. λόγω χαμηλών θερμοκρασιών. Αυτό που συμβαίνει είναι πολύ πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες για αυτό διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες για όλους, εκπαιδευτικούς και παιδιά.

Καλούμε τον Σύλλογο Διδασκόντων, που όλο αυτό το διάστημα έχουν κρατήσει όρθιο και ανοιχτό το Ειδικό Σχολείο Μεταμόρφωσης να διεκδικήσουν μέσα από το σωματείο μας τη λύση των προβλημάτων τους.

Το Δ.Σ παρέχει στους συναδέλφους πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη σε κάθε απόφασή τους για όποια μορφή ( στάσεις εργασίας, παραστάσεις διαμαρτυρίας… ) ώστε να λειτουργήσει το σχολείο μόνο αν έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες επισκευές.

Η υγεία και η ασφάλεια παιδιών και εργαζομένων παίζεται στα ζάρια!!! Απαιτούμε από τους υπεύθυνους να πάρουν μέτρα τώρα!!!

Αφήστε μια απάντηση