ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ “ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ” ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/1 ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Η υποβάθμιση της προστασίας της υγείας και της  ζωής του λαού  από την εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας  και στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» που εξυπηρετεί τους κατοίκους 4 δήμων, συνεχίζεται  με την τακτική των μετακινήσεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία, με κίνδυνο κατάρρευσης των παθολογικών κλινικών.

 Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου και η Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει «το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης της Β’ Παθολογικής κλινικής μετά την εξώθηση σε παραίτηση του συνόλου των ειδικευόμενων ιατρών και την άρνηση της διοίκησης να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και εφημέρευσης. Η λειτουργία πλέον της κλινικής κρίνεται επισφαλής για ασθενείς και προσωπικό».

Καταγγέλλει επίσης την «αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης και τον μηχανισμό πειθαρχικών διώξεων, ποινών, στέρηση μισθού που έχει στηθεί στο νοσοκομείο, με πιο πρόσφατη την ΕΔΕ που διέταξε εις βάρος της διευθύντριας Οφθαλμολογικής κλινικής επειδή επέμενε να χειρουργηθεί εκτάκτως άστεγος που θα έχανε την όρασή του».

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας, στην πύλη του νοσοκομείου Τετάρτη, 12/1/22 στις 13.00 

Ο ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» εκφράζει τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των εργαζομένων του νοσοκομείου και συμμετέχει και στην κινητοποίηση των παραπάνω εργαζομένων όπως και  στην κινητοποίηση των συνδικάτων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα  την Πέμπτη 13/1 στο Υπουργείο Υγείας 5.00 μ.μ. γιατί ο αγώνας για την προστασία και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι και δικός μας αγώνας.

Καταγγέλλει επίσης την απόφαση της κυβέρνησης  να διακοπεί η λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών του Παίδων Πεντέλης, και η μετατροπή τους σε κέντρο εμβολιασμού, που σημαίνει τεράστια υποβάθμιση και επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης των  δημόσιων νοσοκομείων.

              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                                            ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση