ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ! ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

Η κυβερνητική  πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης και της ελλιπούς συντήρησης και συστηματικών κτηριακών ελέγχων  των σχολικών μονάδων του Δήμου  Ηρακλείου εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη  σωματική ακεραιότητα εκπαιδευτικών και μαθητών όπως και το δικαίωμα στη μόρφωση.

Μετά την κατάρρευση του στεγάστρου στο 1ο Γυμνάσιο, την παραμονή των τάξεων των 4ου και 5ου Δημοτικών και των περισσότερων παραρτημάτων των Νηπιαγωγείων  για 4ο χρόνο στα προκάτ κλουβιά,  ήρθε να προστεθεί ένα επιπλέον γεγονός στη μαύρη λίστα της αδιαφορίας και της ταύτισης της δημοτικής αρχής με την πολιτική των περικοπών  για τη λειτουργία των σχολείων. 

Πριν δύο μέρες στο 3ο  Δημοτικό και το 6ο Γυμνάσιο  η ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε διακοπή της  παροχής ρεύματος επειδή οι ηλεκτρολογικοί πίνακες και των δύο σχολείων δεν πληρούσαν τους κανόνες ασφαλείας, με αποτέλεσμα ειδικά τα μικρά  παιδιά να παραμείνουν σε κρύες και σκοτεινές αίθουσες. 

Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει όταν το ποσό που είναι προϋπολογισμένο για τη συντήρηση όλων των σχολείων το  2022  είναι 132.200 ευρώ, στην εποχή  που η τεράστια παραγωγή πλούτου, η πρόοδος της επιστήμης  και της τεχνολογίας δίνει την δυνατότητα  για την κατασκευή νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολικών  κτηρίων,  η απαράδεκτη εικόνα με αίθουσες προκάτ, που στην πρώτη βροχή πλημμυρίζουν, με καταρρέοντα στέγαστρα, με επικίνδυνους ηλεκτρολογικούς πίνακες, οι προτεραιότητες Κυβέρνησης, Περιφέρειας και δημοτικών αρχών είναι μακριά από τις λαϊκές ανάγκες.

  Δεν είναι δυνατόν σήμερα η κυβέρνηση να μιλάει από τη μια για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας και να χαρίζονται χρήματα σε καναλάρχες, σε αεροπορικές εταιρείες, σε μεγάλες επιχειρήσεις  και   από την άλλη  η Παιδεία να στερείται τα αναγκαία χρήματα για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων σε σημείο επικίνδυνο για την υγεία και τη ζωή των μαθητών και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.  

Απαιτούμε να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα για ασφαλή σχολεία

·        Να γίνει τώρα ουσιαστικός τεχνικός έλεγχος στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές τους εγκαταστάσεις  όλων των σχολικών κτιρίων με προτεραιότητα στα παλαιότερα.

·        Να γίνει σύγχρονος αντισεισμικός, αντιπυρικός και αντιπλημμυρικός  έλεγχος των σχολικών κτιρίων.

·        Άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών  στο 1ο Γυμνάσιο, 4ο και 5ο δημοτικά.

·        Να καταργηθούν οι αίθουσες προκάτ και να κατασκευαστούν νέα σχολικά κτήρια.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                                            ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση