ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Οι αγωνιστικές δράσεις του Συλλόγου μας “Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ” συνεχίστηκαν  με τη συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων στο μαζικό και μαχητικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, σήμερα Πέμπτη 20 του Γενάρη μαζί με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και φοιτητές που ένωσαν τις φωνές τους διεκδικώντας  να  ληφθούν επιτέλους ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία και να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των τεράστιων μορφωτικών κενών που δημιουργούνται.

Στην κινητοποίηση εκφράστηκε επίσης η αγανάκτηση για την κατάπτυστη κυβερνητική ρύθμιση για την άδεια των γονιών σε περίπτωση νόσησης των παιδιών τους. Η αγανάκτηση αυτών αποτυπώθηκε στο υπόμνημα που κατέθεσε  στο υπουργείο Εργασίας, η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής.

Για πάνω από δύο ώρες στο κέντρο της Αθήνας ενώσαμε τις φωνές με συνθήματα όπως: «Κρούσματα χιλιάδες, μέτρα πουθενά, θέλουμε σχολεία ασφαλή και ανοιχτά», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, μάθημα με ασφάλεια σε όλα τα σχολεία», «Στον δρόμο του αγώνα και της ανατροπής, μαζί με τον λαό κάθε μαθητής», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία». «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία, έξω από τις σχολές μας η Αστυνομία», «Τέρμα στην κοροϊδία, πάρτε μέτρα για την πανδημία» «Μαθητές – καθηγητές, ενωμένοι νικητές», «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση υγεία για κάθε μαθητή» ακούστηκαν και από τα μπλοκ των εκπαιδευτικών.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια, στο βήμα της συγκέντρωσης ανέβηκαν μαθητές από τα σχολεία όλης της Αττικής που μετέφεραν την εικόνα που επικρατεί στα σχολεία τους, εκπρόσωποι των γονιών, των εκπαιδευτικών και των Φοιτητικών Συλλόγων. Από τον Σύλλογό μας «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Δ.Σ Ντιάνα Λιάκου https://www.youtube.com/watch?v=vE4JHXAB9N0

Στη συνέχεια πορευτήκαμε στη Βουλή, ενώ η πορεία ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια.

ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού στην πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού για τη συνέχεια των δράσεων το Σάββατο 22 Γενάρη στις 3 μ.μ. στη Γκράβα.

ΤΟ ΔΣ