Όλοι την Κυριακή 20 Μάρτη στις 12:00 στον χώρο των ανθρακωρυχείων (πρώην ALTEC)

Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές στην  ΙΣΤΟΡΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ που συνδιοργανώνει με σωματεία, μαζικούς φορείς, συλλόγους γονέων της Ν.Ιωνίας και κατοίκους της Αλσούπολης ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΩΝ (ΠΡΩΗΝ ΑLTEC).

Ομιλία για τηνν προσφορά των ανθρακωρύχων στους εργατικούς αγώνες και την Εθνική Αντίσταση

Τοποθέτηση αναμνηστικής ιστορικής πλακέτας για  την ανάδειξη της ιστορικότητας του χώρου με την προοπτική ανέγερσης μνημείου

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Να απαλλοτριωθεί το οικοδομικό τετράγωνο και να αξιοποιηθεί για τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η «ΑLTEC» ΣΤΟΝ ΛΑΟ!

Ο ανυποχώρητος αγώνας μας ήδη έχει αποτέλεσμα!!!

Η δημοτική αρχή μπροστά στις μεγάλες κινητοποιήσεις που οργανώσαμε οι μαζικοί φορείς, τα σωματεία και οι κάτοικοι της Αλσούπολης τα «διπλώνει» και παίρνει πίσω την απόφαση της για να μετατρέψει το οικόπεδο της ALTEC σε αμαξοστάσιο απορριμματοφόρων!!!

Την ίδια στιγμή μέσα από τον αγώνα μας όλες αυτές τις μέρες αναδείχτηκε πως είναι ώριμη και σύμφωνα με τις ανάγκες μας η διεκδίκηση και η αξιοποίηση των παλιών ανθρακωρυχείων (στο οικόπεδο της ΑLTEC) ως χώρου πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού.

Σε αυτήν την κατεύθυνση δεκάδες εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου στο Παναιτώλιο, επιβεβαιώσαμε ακόμη μία φορά την απόφαση μας να συνεχίσου με τις κινητοποιήσεις και με αφορμή τη συμπλήρωση 78 χρόνων από το Μπλόκο της Καλογρέζας να τιμήσουμε την αγωνιστική συνεισφορά των ανθρακωρύχων στον αντιφασιστικό-απελευθερωτικό αγώνα με την πραγματοποίηση εκδήλωσης και με την τοποθέτηση αναμνηστικής, ιστορικής πλακέτας, καλώντας τον Ιωνιώτικο λαό να δώσει μαζικό, αγωνιστικό «παρών».

ΙΣΤΟΡΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12:00 μ.μ. ΟΙΚΟΠΕΔΟ «ALTEC» – ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΑ

• Να απαλλοτριωθεί το οικοδομικό τετράγωνο για τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων και να αποδοθεί στον λαό δωρεάν.

• Να ανεγερθεί μνημείο προς τιμήν των αγώνων των ανθρακωρύχων.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ που συγκροτείται από: τον σύλλογο εκπαιδευτικών «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας, τον Σύλλογο Γυναικών, τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού σχολείου και του 6ου Γυμνασίου, την Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, τον σύλλογο γονέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, τον ΠΑΟ Αλσούπολης.