ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

               

Η κυβέρνηση, εξακολουθώντας την αυθαίρετη και αυταρχική στρατηγική της προχώρησε σε παύση μισθού των υγειονομικών σε αναστολή, παραβιάζοντας τη νόμιμη διαδικασία κατά την οποία ο εργαζόμενος σε αναστολή δικαιούται το ήμισυ του μισθού του και στη συνέχεια ενώ  αποφάσισε να δώσει στους εργαζομένους στον τομέα της Υγείας μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση για όλο το προηγούμενο διάστημα της εργασίας τους, αποκλείστηκαν οι υγειονομικοί που τελούν σε αναστολή από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι παλινωδίες και η αντιφατικότητα των κυβερνητικών μέτρων, η απουσία ουσιαστικής και προσωποποιημένης ενημέρωσης καθώς και η αναπάντητη, από τους κρατικούς φορείς, προβολή από μερίδα των ΜΜΕ αντιεπιστημονικών απόψεων που σε μεγάλο βαθμό αντανακλούσαν τον ανταγωνισμό μεταξύ των φαρμακευτικών ομίλων, αντικειμενικά ενίσχυσαν ακόμη και σκοταδιστικές αντιλήψεις περί «επικινδυνότητας» των εμβολίων. Χαρακτηριστικό είναι ενώ εξακολουθεί να ισχύει η επικίνδυνη οδηγία του ΕΟΔΥ που επιβάλλει την επιστροφή, στις δημόσιες μονάδες υγείας, υγειονομικών θετικών στον SARS-CoV2, η κυβέρνηση της ΝΔ «απειλεί» με απόλυση περισσότερους από 6.500 εργαζόμενους μετά την παράταση της αναστολής μέχρι την 31η Μαρτίου 2022.

Οι απειλές για απόλυση αποτελούν σαφείς αποδείξεις ότι οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης είναι η κατάλυση εργασιακών σχέσεων, η απαξίωση της εργασίας, η καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, η νομιμοποίηση αυθαίρετων απολύσεων, η υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας θέματα που αφορούν  πλέον όχι μόνο τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, αλλά και τους εργαζόμενους όλης της χώρας.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καταδικάζει την αξιοποίηση του εμβολιασμού, από βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της επιδημίας, ως εργαλείο για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Δεν θα επιτρέψουμε ούτε σκέψη για απολύσεις μόνιμων δημόσιων υπάλληλων και άρση της συνταγματικά κατοχυρωμένης μονιμότητας και στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών  απαιτούμε μαζί τους:

 ► να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας, με τήρηση όλων των αναγκαίων ατομικών και συλλογικών μέτρων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας και πρόνοιας.

► να τους καταβληθεί η αναλογία της «έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης» που αντιστοιχεί στο χρόνο εργασίας τους, πριν τεθούν σε αναστολή εργασίας.

 ► με νομοθετική ρύθμιση, ο χρόνος αναστολής να αναγνωρισθεί ως εργάσιμος χρόνος.

► να καταργηθεί η υποχρέωση των εργαζομένων, που δεν έχουν λάβει την αναμνηστική δόση εμβολιασμού, να διενεργούν εργαστηριακό έλεγχο με δική τους επιβάρυνση.

► να αποδεσμευθούν τα νοσοκομεία από τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων. Να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αποδεσμευμένο από την υποχρεωτική εφαρμογή του από τους πολίτες,  με συνεχή, συστηματική και προσωποποιημένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο καθώς και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                             ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση