Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΛΣΟΥΠΟΛΗΣ – ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΘΩΜΑΪΔΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΩΝ ΣΕ ΓΚΑΡΑΖ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ.

Συνάδελφοι, γονείς, μαθητές

Με μια μαζική και συγκινητική εκδήλωση, οι μαζικοί φορείς που πήραμε την πρωτοβουλία ενάντια στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής της Ν. Ιωνίας για τη μεταφορά των απορριμματοφόρων του Δήμου στο οικόπεδο της πρώην ΑLTEC και ύστερα  από δύο μήνες συνεχών κινητοποιήσεων, την Κυριακή 27 του Μάρτη τιμήσαμε μαζί με κατοίκους και παιδιά της Αλσούπολης – Καλογρέζας την προσφορά των ανθρακωρύχων στους κοινωνικούς και απελευθερωτικούς αγώνες με την τοποθέτηση αναμνηστικής πλακέτας στο χώρο του οικοδομικού τετραγώνου Γ 572. Ακολούθησε δεντροφύτευση από μικρούς μαθητές γύρω από την ιστορική πλακέτα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

 Είναι σημαντικό γεγονός ότι είχε προηγηθεί την Τετάρτη 23/3/2022 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ανέτρεψε την αρχική πρόταση της δημοτικής αρχής και αποφάσισε την προκήρυξη διαγωνισμού για να βρεθεί άμεσα άλλος κατάλληλος χώρος για τη μετεγκατάσταση της υπηρεσίας καθαριότητας και των απορριμματοφόρων από το Δημοτικό Στάδιο, την ανακήρυξη του οικοδομικού τετραγώνου σε ιστορικό χώρο, την κατασκευή ιστορικού μνημείου στην είσοδο των ανθρακωρυχείων και την αξιοποίησή του οικοπέδου για τις ανάγκες των κατοίκων της Ν. Ιωνίας.

Είναι φανερό από όλα τα παραπάνω ότι επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά ότι μπροστά στον μαζικό και αποφασιστικό αγώνα του λαϊκού κινήματος όχι μόνο ανατρέπονται τα οποιαδήποτε αντιλαϊκά σχέδια αλλά ο λαός κατακτά και αυτά που του ανήκουν.

Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΩΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ

                     ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ                 27/3/2022                                                                                                                                    

Αφήστε μια απάντηση