ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 28/9 ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

«Τέρμα πια στην κοροϊδία, καλύψτε τα κενά σε όλα τα σχολεία!», φωνάξαμε σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί και γονείς με 22.000 εκπαιδευτικούς να βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός τάξης, πολλά σχολεία να υπολειτουργούν και μαθητές που δικαιούνται παράλληλη στήριξη χωρίς εκπαιδευτικό στο πλάι τους.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου για ακόμη μια φορά απούσα, απέφυγε συνειδητά να δεχτεί εκπροσώπους εκπαιδευτικών και γονέων που ακόμη πιο πεισματικά ένωσαν τις φωνές τους: «Δάσκαλοι – γονείς τώρα συμμαχία! Παλεύουν για δημόσια και δωρεάν Παιδεία».

Στη σημερινή κινητοποίηση στείλαμε μήνυμα ότι δε θα βάλουμε πλάτη στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου που επιδιώκει να εξαφανίσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, είτε κομματιάζοντας την παράλληλη στήριξη σε 3 και 4μαθητές, είτε παραποιώντας τις ίδιες τις γνωματεύσεις των μαθητών , είτε εξαναγκάζοντας εκπαιδευτικούς όπου το αντικείμενό τους είναι άσχετο, να συμπληρώνουν ώρες παράλληλης στήριξης σε μαθητές .

Προκλητικά η κυβέρνηση καλοκαιριάτικα «ευλογώντας» τα γένια της καθησύχαζε για τη λειτουργία των σχολείων . Και τι είδαμε; Ψίχουλα οι προσλήψεις μπροστά στα τεράστια κενά. Τα κοντέινερ των νηπιαγωγείων στην περιοχή μας αντί να αποσύρονται πληθαίνουν, τμήματα συγχωνεύονται σκορπώντας δεξιά και αριστερά στις γειτονιές τους μαθητές, γονείς σε απόγνωση αναγκάζονται να στενάζουν οικονομικά για να καλύψουν τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών τους είτε σε ιδιωτικά κέντρα, είτε πληρώνοντας ιδιωτική παράλληλη στήριξη. Τα ειδικά σχολεία όπως της Μεταμόρφωσης και το Ειδικό νηπιαγωγείο Ηρακλείου λείπουν εκπαιδευτικοί-ειδικότητες για να λειτουργήσουν σωστά και όχι δανεικοί.

· Απαιτούμε να γίνει ΤΩΡΑ η β΄ φάση και να καλυφθούν όλα τα κενά σε μια φάση

• Μόνιμη και σταθερή εργασία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια, μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των εκπαιδευτικών, άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε τα εργασιακά δικαιώματά μας καθώς και τα μορφωτικά δικαιώματά των μαθητών μας και από αυτά δεν κάνουμε πίσω

Αφήστε μια απάντηση